Tekst in steen, in tuinen

Geplaatst op:
Categorie: Algemeen

Een tuin is voor velen een plaats om tot rust te komen en nieuwe energie en inspiratie op te doen. Woorden, zinnen en gedichten – veelal in steen uitgehouwen – zijn al eeuwen lang in tuinen te vinden en geven er een meerwaarde aan. Tekst in steen kan een mooie, persoonlijke, toevoeging aan uw tuin zijn.

Schalen in steen

Op vele manieren is tekst in steen in tuinen toe te passen. De eenvoudigste vorm is een of meerdere woorden in steen. Ook kunnen woorden of een zin worden uitgehakt in de rand van een stenen schaal. Na verloop van tijd krijgen de stenen een natuurlijke ‘huid’ waardoor ze op een natuurlijke manier opgaan in de tuin.

Dichtregels in steen

Maar ook een steen met een dichtregel uitgehakt in een zuiltje, of achteloos neergezet tussen de planten van een poeltje met salamanders, kan de tuin verfraaien en tot nadenken stemmen.

Ik denk graag met u mee om tot een persoonlijk object in steen te komen, passend bij uw tuin en bij uw budget.
Meer voorbeelden zijn te zien onder het portfolio Letterwerk.