Memorarium Arnhem – gedenksteen voor Henk Deylius

Geplaatst op:
Categorie: Algemeen

Op 16 mei a.s. vindt de opening plaats in Arnhem. Het Memorarium – gevestigd in de voormalige Johannes de Doper-kerk – is een ruimte met verschillende mogelijkheden voor het bijzetten van een asurn of voor plaatsing van een gedenkplaquette of herdenkingssymbool.Het Memorarium stelt mij in de gelegenheid een aantal werkstukken te exposeren.
Deze gelegenheid heb ik aangegrepen om mijn vader – Henk Deylius – te gedenken met deze urnensteen (een afdeksteen met vaste afmeting, die een kleine ruimte afsluit, bestemd voor een asbus).
Naast zijn werk als constructeur (wat hem menig octrooi heeft opgeleverd) is hij altijd als beeldend kunstenaar actief geweest. Op de achtergrond heb ik een geometrisch figuur weergegeven, dat de grondslag vormt voor vrijwel zijn gehele oeuvre: zeefdrukken en computergrafiek.
Zijn werk is o.m. in bezit van het Victoria & Albert Museum en in 2010 besteedde de expositie Een verlangen naar abstractie aandacht aan hem, als een van de pioniers van de computerkunst.

Naast deze steen exposeer ik in het Memoraruim twee schalen.