De ruimte tussen letters

Geplaatst op:
Categorie: Algemeen

Letters zijn natuurlijk mooi, of ze nu verdiept of verheven worden uitgehakt, maar de ruimte tússen

de letters kan evenzeer mooi zijn. En dan heb ik het niet over de o zo belangrijke spatiëring (het fijnregelen van de onderlinge afstand tussen letters, opdat er een evenwichtig letterbeeld ontstaat), maar de letterlijke vorm van de ruimte tussen letters.
In diverse ontwerpen heb ik de letters sterk uitvergroot en vervolgens zo dicht bij elkaar gezet dat de uitwendige – schuine – vormen in elkaar overlopen. Op die manier krijgt het ontwerp iets ruimtelijks, waardoor hele mooie vormen ontstaan in de ruimte tussen de letters. De abstracte vormen hieronder zijn uitvergrotingen van het werk hierboven.

Zie ook: Schaal en Samen

 

vorm 1 vorm 2 vorm 3