Monument in Vreeland voor 200 jaar Koninkrijk

Geplaatst op:
Categorie: Algemeen

Eind januari heb ik een akkoord gekregen voor het maken van een monument ter gelegenheid van 200 jaar Koninkrijk de Nederlanden. Het monument wordt geplaatst in Vreeland en wordt gemaakt in opdracht van de Stichting Vreeland 750. Het jubileum was op 30 november 2013, maar pas onlangs is de financiering rondgekomen.

Het monument – ook wel ‘gedenkpaal’ genoemd – komt te staan op het zogeheten Jubileumlaantje. Dit pad, aan de rand van Vreeland, heeft zijn naam gekregen vanwege het feit dat er reeds 2 monumenten staan, ter gelegenheid van dezelfde historische gebeurtenis. De opdracht was om met een derde – hedendaags – monument, een traditie voort te zetten en ook om een monument te maken voor Vreeland en de Vreelanders. De foto’s bij dit bericht zijn van de twee gedenkpalen uit 1863.

monument 1