Ode aan het Lettertype: Italic

Geplaatst op:
Categorie: Algemeen

Momenteel werk ik aan een serie van drie schalen, waarin ik de schoonheid van enkele klassiekers onder de lettertypes naar voren wil laten komen. Letters zijn mooi om woorden en zinnen mee te maken, maar de lettervorm op zích is in sommige fonts van een dermate schoonheid, dat ik er graag een serie objecten aan wijd.
Voor de eerste schaal heb ik een (semi-handmatige) variant op de Italic (Humanistische Minuskel) gekozen. De op en neer gaande beweging in de letter m weerspiegelt de rustige beweging in dit lettertype. De letters in deze schaal worden na voltooiing ingekleurd. Dit object is gemaakt uit Bianco del Mare, een licht beige, levendige steen.

Voor de volgende twee schalen heb ik ontwerpen gemaakt voor de Romeinse Kapitaal en voor de (nog altijd) hedendaagse Helvetica.