Vooraankondiging expositie: “Onleesbaar, maar …”

Geplaatst op:
Categorie: Exposities

“Veel kunstenaars gebruiken in hun werk letters en tekens. Voor velen zijn de letters een middel om een – leesbare en begrijpelijke – boodschap over te brengen, maar er is een groep kunstenaars voor wie de tekens niet per se tot een leesbare en/of begrijpelijke boodschap hoeft te leiden. In hun werk staat de schoonheid en uitdrukkingskracht van de tekens zélf centraal. Sommigen gaan daarin nog verder, door eigen tekens of een ’teken taal’ te hanteren, om op die manier het leesbare volledig uit te sluiten.”

In deze bewoording heb ik het verband proberen weer te geven, tussen mijn eigen werk en dat van een aantal andere kunstenaars, wat weer leidde tot een expositievoorstel.

Ik ben blij met het enthousiaste gehoor dat ik hiervoor heb gevonden bij Kunststichting HazArt in Soest (van Jan en Ali Hazelaar). Onder de noemer “Onleesbaar, maar …” (niet betekenisloos) brengen we gezamenlijk een aantal kunstenaars bijeen voor een expositie in de prachtige nieuwe expositieruimtes in Soest.
Data: 10 april – 22 mei.
Locatie:
Kunststichting HaZart- Soest
Pimpelmees 3,
3766 AX Soest