Doosjes ‘Fragmentum’

Geplaatst op:
Categorie: Beelden

Een periode van experimenteren met (letter-)vormen en uiteenlopende pogingen om een levendige patinering op steen te bereiken, heeft geleid tot een serie doosjes die ik de naam Fragmentum heb meegegeven. De inscriptie is een fragment van een letter, die ik zo gekozen heb dat iedere letter zijn eigen uitsnede heeft. Voor bijvoorbeeld de K en de A is dat vrij eenvoudig, maar uiteindelijk hebben ook de E/F en U/J een unieke vorm gekregen.
De doosjes kunnen beschouwd worden als kunstvoorwerpen – zeker als je slechts het bovenste, bewerkte – element beschouwt, het kan evenzeer gezien worden als mooie gepersonaliseerde asbestemming (mini-urn) en tot slot is het misschien een voorbeeld van design (in steen).
Omdat de betekenis van deze objecten nogal afhangt van de context waarin ik ze presenteer, zullen ze dit jaar op vier verschillende gelegenheden te zien zijn:

  • 10 april, op de expositie “Onleesbaar, maar …..” bij HazArt in Soest
  • 23 april, Uitvaartbeurs Amsterdam, in de Westerkerk
  • 17 september, Kunstroute Aalsmeer (thema: uitvaart)
  • 25 november, Meesterlijk, Design & Ambacht in de Westergasfabriek, Amsterdam

Bekijk meer foto’s in het Portfolio Letterwerk