Expositie: De Ploegh en Route in Het Oude Raadhuis, Aalsmeer

Geplaatst op:
Categorie: Algemeen

Kunst met een hoofdletter K

 

De Ploegh, een van de oudste en meest gerenomeerde kunstenaarsverenigingen in Nederland, laat de komende zes weken in het Oude Raadhuis zien ‘wat het in huis heeft’.

Zaterdag 28 januari a.s. wordt de expositie om 16.00 geopend door Jacqueline Bohlmeijer, bestuurslid de Ploegh.

Bij deze exposite is een keur aan disciplines te bewonderen. Schilderkunst, grafiek, keramiek, fotografie, glas- en beeldhouwkunst en dat in een verscheidenheid aan stijlen gemaakt door maar liefst achttien kunstenaars uit heel het land.

 

weblogo de ploegh 570px

De Ploegh heeft een eigen galerie en vertegenwoordigt ruim honderd kunstenaars. De vereniging is in 1934 ontstaan in Amersfoort en had jarenlang haar galerie in Museum Flehite. Vanaf april 2015 is de Ploeghgalerie gevestigd in het Cultuurhuis bij De Flint. Een prachtige locatie die niet alleen voor tentoonstellingen wordt gebruikt, maar ook ingezet wordt voor het geven van lezingen en het houden van manifestaties. Een lidmaatschap van De Ploegh wordt uitsluitend verkregen via ballotage. Kortom het zijn niet de eerste de besten die naar Aalsmeer zijn gekomen. De Ploegh kent tal van bekende kunstenaars zoals de beeldhouwer Jan Meefout, de schilder Jaap Hillenius en grafisch kunstenaar Gea Karhof. De Ploegh stelt dat een goede kunstenaarsvereniging een broeikas is voor talent en een bron van inspiratie voor kunstenaars en publiek. Daarbij wil De Ploegh zich nadrukkelijk onderscheiden door het bieden van kunst met kwaliteit. Dat wil De Ploegh samen met KCA ook met deze tentoonstelling bewijzen. Figuratieve, abstracte en constructivistische kunst gaat er hand in hand. In elk zaaltje van het Oude Raadhuis zijn juweeltjes te bewonderen.

Kunst met een hoofdletter K

Het voert voor nu te ver om alle deelnemende kunstenaars te bespreken, maar de deelnemers aan deze expositie zijn; Adri Langbroek, Anne Marie Spijker, Annemiek van Kollenburg, Ans Bakker, Ans Tellegen, Carolien Brusse, Cécile van Spronsen, Erica Welling, Heleen “troj” van Nieuwland, Justyna Pennards-Sycz, Loes Schellekens, Maarten van der Laag, Marieloes Reek, Mary Schermer, Michiel Deylius, Niek Wittebrood, Ron Jagers en Suus Kooijman. Vast staat dat er tot 12 maart kunstwerken in het Oude Raadhuis te zien zijn die gemaakt zijn door de professionals van De Ploegh. Kunst met een hoofdletter K.

Meer infoRmatie vindt u op de site van KCA en onze Facebook pagina met afbeeldingen en toelichtingen daarop.

 


Deze expositie is te zien van 26 januari t/m 12 maart 2017 in:

  • Het Oude Raadhuis (google map)
  • Dorpsstraat 9, 1431 CA Aalsmeer
  • telefoon 0297-344318 (tijdens openingsuren)
  • toegang gratis
  • openingstijden: donderdag t/m zondag 14.00 – 17.00 uur