Expositie Antichambre, Gouda – t.m. 23 februari

Geplaatst op:
Categorie: Algemeen

Vlak na de opening van de driejaarlijkse ‘Salon’ van Museum Gouda organiseert de naastgelegen Firma Van Drie een tentoonstelling van kunstenaars die niet geselecteerd werden voor deelname aan deze editie. Geen verbitterde ‘Salon des réfusés’, maar een optimistische ‘Antichambre’. Kunnen aan de tentoonstelling in Museum Gouda slechts 25 geselecteerde kunstenaars deelnemen, aan ‘Antichambre’ (de naam van de vroegere wachtkamer van welgestelden) doet een veelvoud mee. Aan het publiek om de twee tentoonstellingen te vergelijken.

‘Antichambre’ laat schilderijen, foto’s, ruimtelijk werk, keramiek, video’s, sieraden en lampen zien. Anders dan de museumsalon benadert ‘Antichambre’ de inrichting van de klassieke Salon uit de negentiende eeuw. Met muren van boven tot onder vol kunstwerken wordt de bezoeker ondergedompeld in een totaalkunstwerk, een ‘Wunderkammer’ van hedendaagse kunst.

Deze expositie is te zien bij
Kunststichting Firma Van Drie
Achter de Kerk 13
2801 JX Gouda

Openingstijden: Woensdag t/m zondag 12.00 – 17.00 uur

A
Fragmentum A – 20x20x5 cm