Expositie Stadhuis Utrecht – 2 juli-29 augustus

Geplaatst op:
Categorie: Exposities

Tien Utrechtse steenbeeldhouwers, verenigd in de Stichting DUS, lieten zich in hun beelden inspireren door onze stad. De expositie ‘SteenDus’ in het stadhuis toont de resultaten.

De Utrechtse Steenbeeldhouwers (DUS) wil nieuwe initiatieven ontwikkelen, ervaringen uitwisselen en beeldhouwkunst in de stad en provincie Utrecht bevorderen en beter zichtbaar maken. Daarom organiseerde DUS in 2017 en in 2018 een symposium op het buitenterrein van Concordia Creative Industries. Tijdens deze symposia – die elke keer 8 dagen duurden – hebben de beeldhouwers gewerkt aan één steen, geïnspireerd op Utrechtse gebouwen, fortificaties, infrastructuur, personen, de toekomst of door een locatie zoals de nieuwe binnenstad.

Klik hier om meer te lezen over mijn bijdrage

De deelnemers aan de tentoonstelling ‘SteenDus’ zijn: Michiel Deylius, Miranda Karskens, Leen Kessels, Karel Mol, Anja Roemer, Fieke de Roij, Caroline Ruizeveld, Erica van Seeters, Cissy van der Wel en Anneke Wessels.Toegang