Beeld Waartoe in Hoorn geplaatst

Geplaatst op:
Categorie: Beelden

Sinds augustus 2020 heeft het beeld Waartoe een tijdelijke plek gekregen in Hoorn, op de dijk langs het Markermeer. Dit beeld – naar het gedicht Dit Eiland, van Adriaan Roland Holst – past prachtig in het thema dat de organiserende Stichting In den Beginne hanteert: Land-Water-Dialoog.
Het beeld zal tenminste 2 jaar op deze locatie te zien zijn.
Klik hier voor meer informatie over dit beeld en over de totstandkoming.

Langs de langgerekte kustlijn van Hoorn groeit een beeldenroute die een stevige wandeling rechtvaardigt. De organisatie achter deze route is stichting In Den Beginne, die regelmatig beeldhouwers uitnodigt om hun beelden te tonen. De route begint vanaf schouwburg Het Park aan de Westerdijk en loopt door via de Vuurtoren op het Visserseiland, langs het Oostereiland, het Julianapark tot en met de Schelphoek aan de Schellinkhouterdijk.  Thema van de doorlopende expositie is Land-Water-Dialoog.

Deylius Waartoe Hoorn tekstzijde