Werkweek DUS

Geplaatst op:
Categorie: Algemeen

In juni 2021 hebben De Utrechtse Steenbeeldhouwers hun jaarlijkse werkweek gehouden. Deze keer was het een laagdrempelige week waarbij ieder aan een zelfgekozen onderwerp kon werken. Ik heb deze week gebruikt om verder te gaan met het onderwerp dat ik met A139 – een beeld voor collega Riet van Nieuwenhuizen – ben gestart: het verkennen van de vormen die ontstaan door een ruimtelijke vlakverdeling van grote fragmenten van tekstelementen over 5 of 6 vlakken van een blok. Hierbij gaat het vooral om de vormen die tússen de letterfragmenten ontstaan, naar analogie van de witruimte die een cruciale rol speelt in tekst opmaak.
Het leuke van experimenteren is dat het altijd wat oplevert: óf het mislukt en dan weet ik dat ik dit idee kan verlaten, óf het slaagt (geheel of gedeeltelijk) en ik heb aanknopingspunten voor een vervolg.
De resultaten van deze werkweek zijn voor mij dat ik dit idee verder wil ontwikkelen, maar dat in de details nog veel te onderzoeken is. O.m. de manier waarop vormen aan de randen van de vlakken worden afgebroken, dan wel in het aangrenzende worden voortgezet behoeft nadere studie.

Het werken aan het hier getoonde GH57X wordt vervolgd.