Tentoonstelling Vorm aan de Vecht

Geplaatst op:
Categorie: Exposities

Van 18 maart t/m 25 september 2022 vindt op Buitenplaats Doornburgh in Maarssen (tussen Utrecht en Amsterdam) een buitengewoon publieksevenement plaats. Hierbij vormen de verrassende architectuur van het voormalige klooster, de objecten uit het leven van de nonnen en hedendaags design en fotografie een spraakmakend Gesamtkunstwerk.

Vier jaar geleden kocht de MeyerBergman Erfgoed Groep het landgoed. Maya Meyer-Bergmans nam het initiatief voor deze expositie en vroeg Nicole Uniquole een concept te ontwikkelen. Het wordt een ode aan de nonnen …

Mijn bijdrage aan deze tentoonstelling is een rangschikking van 9 objecten Fragmentum. Deze objecten sluiten – aldus de curator – mooi aan bij het ritme van de architectuur (de Bossche School) en bij de activiteiten van de nonnen in dit voormalige klooster.

Er wordt werk getoond van ruim 50 ontwerpers, fotografen, kunstenaars en modeontwerpers zoals; Jan Taminiau, Stefan Scholten, Richard Hutten, Wieki Somers, Suzanne Jongmans, Lita Cabellut, Jan Noyons, Job Smeets, Jimmy Nelson, Esmé Hofman, Winnie Teschmacher, Danielle Kwaaitaal, Aleksandra Gaca, Bert Kuizenga, Carla van de Puttelaar & Iris van Herpen en vele anderen.

Vorm aan de Vecht

Te tentoonstelling duur nog tot en met 25 september. Meer in formatie is te vinden op de website van Buitenplaats Doornburgh.