Dit grafmonument staat op natuurbegraafplaats Bergerbos (Limburg), aan de rand van het bos. Het grafmonument moest een steen worden met een ‘minimale ingreep’, die naast enkele inscripties ook een holte voor water bevat, als drinkplek voor de sledehonden.

 

“Voor mij, voor ons, vrienden en familie, is het een dierbare plek die op deze wijze passend en markant gemarkeerd wordt.

Van idee tot ontwerp, van uitvoering tot plaatsen, een persoonlijk proces dat je samen doorloopt in een intieme fase van je leven. De contrasten van wat was en wat blijft, van onbewerkte ruwheid en gladheid van materiaal, van scherpe en gladde vormen, en de zachte spiegeling van het water in de schaal geeft dit grafmonument persoonlijkheid. Opgaand in de omgeving van het bos, dat op natuurlijke wijze de onderste steen zal overgroeien, biedt het een dierbare herinneringsplek en een drinkplaats voor de vogels en onze honden.”

Jan Pieter Janssen

Related Works

Our Portfolio +
+
Urn voor Els

Urn voor Els

Grafmonumenten en urnen, ,
+
Grafmonument voor Giorgio

Grafmonument voor Giorgio

Grafmonumenten en urnen, ,
+
Tweedelig grafmonument op Moscowa

Tweedelig grafmonument op Moscowa

Grafmonumenten en urnen, ,
+
Grafsteen in Wilnis

Grafsteen in Wilnis

Grafmonumenten en urnen, ,