3e prijs op het Open Nederlands Kampioenschap Letterhakken 2017

Op Vrijdag 13 oktober 2017 is het Open Nederlands Kampioenschap Letterhakken gehouden, georganiseerd door natuursteenbedrijf Michel Oprey. Het heeft mij een mooie 3e plaats opgeleverd, na Michel Utens (1e) en Marcel van Zijp (2e).
Het was een mooie dag met groep goede vakgenoten, waarbij veel verschillende ontwerpen en uitvoeringen te zien waren. We kregen om 9.00 uur de tekst en de figuren uitgereikt, waarna we 2 uur de tijd hadden om ons eigen ontwerp te maken. Alleen dát al was een enorme opgave. Ik heb daarbij gekozen voor een mooie verheven Duitse letter. Vervolgens hebben we tot 20.30 uur (!) de tijd gehad om aan ons werkstuk te werken. Het werk is vervolgens beoordeeld op creativiteit, snelheid en netheid; dat werd voor mij dus een 3e prijs, waar ik erg trots op ben. Omdat niemand, ondanks onafgebroken werken (!) zijn werk heeft afgekregen kregen we vervolgens tot en met 24 november de tijd het werk af te maken.

Te zien bij De Hazelaar Art Supplies in Soest

 

Gerelateerd werk

GH57X is een verkenning van de vormen die ontstaan door een ruimtelijke vlakverdeling van grote fragmenten van tekstelementen over 5

Op 2 maart 2018 lag er prachtig zwart ijs op de Vuntus. De Vuntus maakt onderdeel uit van de Loosdrechtse

In 2020 ben ik door de Vereniging voor Penningkunst (VPK) benaderd om voor 2021 de Inschrijfpenning te ontwerpen.