Serie: hangende en staande objecten

Enkele jaren geleden ben ik begonnen een serie kleine beeldjes te maken, die aanvankelijk allen z.g. Hangende Objecten waren, genummerd #1, #2 enz. Het zijn beeldjes die - naast een pure vormverkenning van 'klein ruw werk' vooral een verkenning is van de huid van een beeld.

In eerste aanleg is de huid het resultaat van de bewerking van de steen. De uiteindelijke huid echter wordt gevormd door de nabewerking die in de eenvoudigste vorm bestaat uit het geleidelijk afzetten van een dun laagje zout en die in de later beeldjes in  deze serie steeds vaker het resultaat zijn van het patineren met uiteenlopende metalen, wederom bewerkt met zout. Op deze manier ontstaat een huid die zich zowel in structuur als in kleur uit.

Deze beeldjes hangen aan twee kleurloze visdraadjes en lijken daarmee volledig vrij in de ruimte te zweven. Een deel van deze - tot nog toe uit Belgisch Hardsteen gemaakte - objecten is gepatineerd, een deel is 'naturel' en allen zijn bewerkt met zout, waardoor het zijn kenmerkende uitstraling krijgt. Het zijn kwetsbare objecten, die een droge ruimte vereisen (een woonkamer) om het subtiele uiterlijk te behouden.

Om praktische redenen - niet iedereen heeft de mogelijkheid een beeld op te hangen - heb ik aan de serie Hangende Objecten een aantal staande varianten toegevoegd. Daarbij heb ik wel geprobeerd zoveel mogelijk het zwevende karakter te behouden.

De afmetingen van de hier getoonde beeldjes zijn ca.  20 - 80 cm lang.

Prijzen: v.a. €350,-

Gerelateerd werk

In het enorme aanbod aan nieuws dat tot ons komt, is het meer dan ooit belangrijk om je de vraag te stellen of het waar is wat je leest. Wie zegt dit? Op basis waarvan komt men tot deze uitspraak?

Tekst en uitvoering moeten bij elkaar passen om een uitgebalanceerd geheel te vormen. Voor dit beeld - met een inscriptie in braille - heb ik mij laten inspireren door een citaat uit het boekje De Kleine Prins van Antoine de Saint-Exupéry.

In 2020 ben ik door de Vereniging voor Penningkunst (VPK) benaderd om voor 2021 de Inschrijfpenning te ontwerpen.