Expositie in het Mondriaanhuis van 25 sept 2019 t/m 8 maart 2020

Posted by Michiel Posted in Uncategorized

Op 1 oktober 2019 bestaat het Mondriaanhuis in Amersfoort 25 jaar. In dat kader organiseert het museum de tentoonstelling 25 x 25 x 25. Vijfentwintig leden van kunstenaarsvereniging De Ploegh maken speciaal voor deze expositie een werk van 25 x 25 centimeter.

Mijn inzending is heb ik gebaseerd op het lijnenspel in Compositie 10 (1915). Een jaar voordat Mondriaan dit werk maakte, verscheen in het NRC een vernietigende recensie, waarin het lijnenspel vergeleken werd met “… den plattegrond van een varkens- of lammerenmarkt …“. In aansluiting met mijn serie Fragmentum – waarin ik essentiĆ«le fragmenten van letters weergeef – heb ik hier enkele essentiĆ«le fragmenten uit deze ‘varkens- en lammerenmarkt’ op mijn manier weergegeven.

Titel: Fragment van “den plattegrond van een varkens- of lammerenmarkt”
Afmeting: 25 x 25 x 5 cm
Materiaal: Italiaans leisteen

Compositie 10 – Piet Mondriaan

There are no comments yet.

Add Comment.

Leave a Comment

Your email address will not be published.