Boodschappenlijstje 17 februari 2015

(2015)

Als tegenhanger voor de vele diepzinnige ‘uitspraken des levens’ die doorgaans het onderwerp zijn van teksten in steen, heb ik hier gekozen om een van de meest vluchtige schrijfsels die ik ken – het boodschappenlijstje - in steen te vereeuwigen.  Het boodschappenlijstje wordt na gebruik meestal meteen weggegooid; het heeft een korte levensduur en is daarmee vergankelijk en snel vergeten. Steen daarentegen wordt veelal gebruikt om belangrijke boodschappen voor de eeuwigheid vast te leggen. Dit werk benadrukt het contrast tussen het alledaagse boodschappenlijstje en de ‘belangrijke’ steen.

Dit beeld past in een serie van mijn werken (o.m. monumenten) die een heel persoonlijke aspect hebben. Dit is het boodschappenlijstje waarmee ik op 17 februari 2015 naar de winkel ben gegaan en het bevat producten en bewoordingen die bij mij en mijn huishouden horen. Als zodanig kan je dit dan ook als een persoonlijk document zien. Zo wordt er in míjn huishouden op basis van het woord Knabbels waarschijnlijk iets anders gekocht dan wanneer een ander met dit lijstje op pad gaat.

Dit beeld heb ik gemaakt voor de expositie Groot Uitgepakt met Miniatuur, een groepsexpositie van leden van LKV De Ploegh, die van 19 april – 30 mei 2015 te zien was in Amersfoort.
Het opdracht voor de ruimtelijk werkende leden was, om met het kleine werk binnen de maten van 15x15x15cm te blijven.

(Verkocht)

Gerelateerd werk

Met de toenemende stroom informatie die op ons af komt en de als maar groter wordende invloed van ongemodereerde sociale

In een serie beelden over de kenmerken van de hedendaagse communicatie heb ik een penningen gewijd aan het thema Mogelijkheden.

In een serie beelden over de kenmerken van de hedendaagse communicatie heb ik een penningen gewijd aan het thema Mogelijkheden.