Boodschappenlijstje 17 februari 2015

(2015)

Als tegenhanger voor de vele diepzinnige ‘uitspraken des levens’ die doorgaans het onderwerp zijn van teksten in steen, heb ik hier gekozen om een van de meest vluchtige schrijfsels die ik ken – het boodschappenlijstje - in steen te vereeuwigen.  Het boodschappenlijstje wordt na gebruik meestal meteen weggegooid; het heeft een korte levensduur en is daarmee vergankelijk en snel vergeten. Steen daarentegen wordt veelal gebruikt om belangrijke boodschappen voor de eeuwigheid vast te leggen. Dit werk benadrukt het contrast tussen het alledaagse boodschappenlijstje en de ‘belangrijke’ steen.

Dit beeld past in een serie van mijn werken (o.m. monumenten) die een heel persoonlijke aspect hebben. Dit is het boodschappenlijstje waarmee ik op 17 februari 2015 naar de winkel ben gegaan en het bevat producten en bewoordingen die bij mij en mijn huishouden horen. Als zodanig kan je dit dan ook als een persoonlijk document zien. Zo wordt er in míjn huishouden op basis van het woord Knabbels waarschijnlijk iets anders gekocht dan wanneer een ander met dit lijstje op pad gaat.

Dit beeld heb ik gemaakt voor de expositie Groot Uitgepakt met Miniatuur, een groepsexpositie van leden van LKV De Ploegh, die van 19 april – 30 mei 2015 te zien was in Amersfoort.
Het opdracht voor de ruimtelijk werkende leden was, om met het kleine werk binnen de maten van 15x15x15cm te blijven.

(Verkocht)

Gerelateerd werk

GH57X is een verkenning van de vormen die ontstaan door een ruimtelijke vlakverdeling van grote fragmenten van tekstelementen over 5 of 6 vlakken van een blok.

In het enorme aanbod aan nieuws dat tot ons komt, is het meer dan ooit belangrijk om je de vraag te stellen of het waar is wat je leest. Wie zegt dit? Op basis waarvan komt men tot deze uitspraak?

Op 2 maart 2018 lag er prachtig zwart ijs op de Vuntus. De Vuntus maakt onderdeel uit van de Loosdrechtse Plassen maar is daar enigszins van afgesloten, waardoor er ‘s winters al in een vroeg stadium mooi ijs kan liggen.