Factchecking II of Post-Truth?

Met de toenemende stroom informatie die op ons af komt en de als maar groter wordende invloed van ongemodereerde sociale media wordt het steeds belangrijker om na te gaan of het waar is wat gezegd wordt; wie heeft wat gezegd en vooral: is het waar? Factchecking is daarin een onmisbare vaardigheid. Of bevinden we ons in het Post Truth tijdperk, waarin het niet zo belangrijk meer is dat iets waar is; waarin het verhaal – het narratief – belangrijker is dan de feiten?

Tijd om met je gesprekspartner plaats te nemen om deze stenen zitelementen en de discussie aan te gaan; waarbij de woorden IT COULD er voor kunnen zorgen dat de hakken niet te diep in het zand gaan.

Dit werk bouwt qua vorm en inhoud voort op twee eerdere beelden (Factchecking en penning Mogelijkheden), onderdeel van een serie waarin communicatie centraal staat. Het zou tot zijn recht komen op openbaar toegankelijke plaatsen waar debatteren, discussiëren en het uitwisselen van meningen centraal staan. In Utrecht kan je denken aan het stadhuis, daar waar burgers en bestuurders van gedachten wisselen, maar ook debatcentra of nieuwscentra zouden  goede locaties kunnen zijn.

Afmetingen: 55x50x40 resp 47x50x40 cm (lxbxh)
Gewicht: ca. 150 kg per element

Gerelateerd werk

In een serie beelden over de kenmerken van de hedendaagse communicatie heb ik een penningen gewijd aan het thema Mogelijkheden.

In een serie beelden over de kenmerken van de hedendaagse communicatie heb ik een penningen gewijd aan het thema Mogelijkheden.

In het enorme aanbod aan nieuws dat tot ons komt, is het meer dan ooit belangrijk om je de vraag