Fragmentum in leisteen

Dezelfde doosjes die ik eerder gemaakt heb in Bianco del Mare, heb ik nu ook beschikbaar in Italiaans Leisteen, met een helderrood ingeverfde inscriptie. De handgehakte inscriptie bestaat uit een fragment van een letter. Het fragment is zo gekozen, dat iedere letter zijn eigen – unieke – uitsnede heeft. Hier wordt de O getoond.

Deze leisteen - afkomstig uit een steengroeve ten noorden van Genua - heeft van nature een diepe antracietkleur, die versterkt wordt doordat deze doosjes van een dun - beschermend - waslaagje zijn voorzien. De binnenkant is bekleed met vilt (uitneembaar)

De gebruiksmogelijkheden van de doosjes zijn: een sieradendoosje, maar in een andere context kunnen ze evenzeer gebruikt worden als asbestemming (mini-urn).

Materiaal: Italiaans leisteen
Afmeting: 10 x 10 x 10 cm

Gerelateerd werk

Zeer vereerd met de opdracht van collega Riet van Nieuwenhuijzen om iets te doen met het huisnummer A139, waar zij

Op basis van mijn alfabet Fragmentum heb ik een serie wandobjecten gemaakt. Het zijn verdiept uitgehakte letters die met hun

(2016) De objecten in de serie ‘Fragmentum’ zijn doosjes met een gepatineerde inscriptie. De handgehakte inscriptie bestaat uit een fragment