Gevelsteen: Oude Gracht

Oude Gracht

Ogen dicht en oren open, ontstaat gaandeweg een beeld van het leven op en langs de Oude Gracht. Flarden van gesprekken, van wervende uitroepen, persoonlijke perikelen, alles komt voorbij.
Het gedicht in het plaveisel vermeld de tekst: […] Vertel ons wie je bent met elke stap […]
Wie je bent maar ook waar je bent en wat je doet.

[…] dan kijken we bij déze HEMA […] en toen zei ik […] en toen zei hij […] ik heb twee keer geappt van wat is het nummer van hoe heet het […] ga jij maar, ik wacht wel buiten […] ja, met wie? […] écht? […] nee, geel staat je niet […] Goedemorgen mevrouw, wilt u misschien het Straatnieuws lezen? […] nee, dank u […] fijne dag […] hetzelfde […] NRC mevrouw? […] fijne dag […] rechts houden, dan kom je in dezelfde stroom […] aan de overkant  kunnen we ook zitten […]

en iedere gesprek wordt vroeg of laat in tweeën gehakt door de uitroepen van de bloemenverkopers:

[…] MOOIE ROZEN […] DAHLIA’S EN LELIES IN ALLE KEUREN, MENSEN […] EEN HEEL PAK VOOR MAAR 5 EURO

Gerelateerd werk

GH57X is een verkenning van de vormen die ontstaan door een ruimtelijke vlakverdeling van grote fragmenten van tekstelementen over 5 of 6 vlakken van een blok.

In het enorme aanbod aan nieuws dat tot ons komt, is het meer dan ooit belangrijk om je de vraag te stellen of het waar is wat je leest. Wie zegt dit? Op basis waarvan komt men tot deze uitspraak?

Op 2 maart 2018 lag er prachtig zwart ijs op de Vuntus. De Vuntus maakt onderdeel uit van de Loosdrechtse Plassen maar is daar enigszins van afgesloten, waardoor er ‘s winters al in een vroeg stadium mooi ijs kan liggen.