Penning Fragmentum

Deze penning is gebaseerd op alfabet Fragmentum, dat ik enkele jaren geleden ontworpen heb. Dit alfabet laat slechts dát deel van de letter zien dat de essentie van de vorm weergeeft; vormgeving is hier ondergeschikt aan leesbaarheid.

Op beide kanten is een letter weergegeven. Omdat de letters door de zijkant van de steen lopen, is aan de inkepingen aan de onderkant al een hint te zien van de inscriptie aldaar.

Twee letters op twee zijden biedt mogelijkheden om twee betekenissen te verbeelden en te verbinden (bijv. een referentie naar het algemene en een referentie naar het specifieke).

De penning heeft een met de hand gehakte inscriptie.

Deze penning zal eind 2021 in Tokyo geëxposeerd worden in het kader van de jaarlijkse internationale bijeenkomst van de FIDEM - de internationale organisatie voor penningkunst.

Specificaties:

Materiaal                                         Italiaans leisteen
Afmeting                                          10 x 10 x 5 cm

Gerelateerd werk

In een serie beelden over de kenmerken van de hedendaagse communicatie heb ik een penningen gewijd aan het thema Mogelijkheden.

In een serie beelden over de kenmerken van de hedendaagse communicatie heb ik een penningen gewijd aan het thema Mogelijkheden.

In 2020 ben ik door de Vereniging voor Penningkunst (VPK) benaderd om voor 2021 de Inschrijfpenning te ontwerpen.